hgs  eokul   lgs   kyk  
  20.04.2024  

2017 TEOG II. Dönem Sınav Tarihleri Ne Zaman?



2017 TEOG II. Dönem Sınav Konularına Ulaşmak için Buraya Tıklayınız


2017 MEB TEOG II. Dönem sınav tarihleri açıklandı mı,2017 TEOG sınav tarihleri belli oldu mu,2017 TEOG 8.Sınıflar Merkezi Sistem Ortak Sınavları Ne Zaman,2017 TEOG Sınav Tarihleri Ne Zaman yapılacak,2017 Eğitim-Öğretim Yılı TEOG Sınav Takvimi,2017 TEOG Sınav Tarihi...


MEB TEOG sınav tarihlerini açıkladı. 2017 TEOG sınav tarihleri belli oldu. TEOG 2017 sınavları ne zaman yapılacak. TEOG 2016-2017 birinci dönem sınavları bitti.Şimdi öğrenciler 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan TEOG Sınavlarına kilitlendiler. İşte 2017 TEOG Sınav Tarihleri ve detayları ile ilgili merak edilenler...


Ortak Sınavlar 1.Gün Oturumları

Ders Adı Başlama Saati Soru Sayısı Süresi

TÜRKÇE 09:00 20 40 Dakika
MATEMATİK 10:10 20 40 Dakika
DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 11:20 20 40 Dakika


Ortak Sınavlar 2.Gün Oturumları

Ders Adı Başlama Saati Soru Sayısı Süresi

FEN ve TEKNOLOJİ 09:00 20 40 Dakika
T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10:10 20 40 Dakika
YABANCI DİL 11:20


TEOG sınav tarihleri belli oldu

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında yapılacak olan merkezi ortak sınavların tarihleri belli oldu. TEOG sınavlarının tarihleri belli olunca öğrenciler ve veliler de 8. sınıf ortak sınav tarihlerini öğrenmiş oldu. Merkezi ortak sınav tarihleri ve TEOG ortak sınav tarihleri hem ilk dönem için hem de ikinci dönem için açıklandı. Duyuruda ayrıca 2017 TEOG sınav tarihleri de belirtildi.


İşte TEOG sınav tarihleri

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar, birinci dönem Kasım, ikinci dönem ise Nisan'da yapılacak.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek sınavlara ilişkin uygulama takvimini illere ve ilgili kurumlara gönderdi.

TEOG Nedir ?

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.meb.gov.tr adresinde şöyle aktarılıyor: TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek.

Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu
Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın.

Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür.

Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor.

Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak.


TEOG'DA PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak TEOG merkezi ortak sınavlarına ilişkin kılavuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. TEOG sınavlarına ait tüm detayları içeren kılavuzda Milli eğitim müdürlükleri, Okul Müdürlükleri, Öğretmenler ve sınavda görevli tüm personelin yapacağı iş ve işlemler. Sınavın uygulama esasları, saatleri, puan hesabı gibi bir çok detay bulunmaktadır.

TEOG TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ


TEOG Yerleştirmeler Hakkında Yanlış Bilinenler

Yanlış : Kontenjanlarla birlikte verilen yüzdelik dilimler bu yıla ait.
Doğrusu : Kontenjanlarla birlikte verilen yüzdelik dilimler geçen yıl yerleştirmeler sonucu oluşan yüzdelik dilimlerdir.

Yanlış : Bu yüzdelik dilimler bu yıl aynı kalacak.
Doğrusu : Yüzdelik dilimler değişebilir. Okul türlerinin değişmesi, kontenjanların artması, Anadolu öğretmen liselerinin kapatılması birçok okulun yüzdelik dilimlerinde değişmeye neden olacaktır.

Yanlış : Yerleştirmeler yüzdelik dilime göre yapılacak.
Doğrusu : Yerleştirmeler teog yerleştirmeye esas puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Puanı yüksek olan kazanır. (Doğal olarak puanı yüksek olanın yüzdelik dilimi düşük oluyor. )

Yanlış : Yüzdelik dilimimden daha düşük dilime sahip bir okulu kesinlikle kazanamam.
Doğrusu : Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüzdelik dilimler bu yıla ait değil bu yüzdelik dilimler geçen yılın bu nedenle yüzdelik diliminizden daha düşük bir okulu kazanma ihtimaliniz vardır. Tabi ki fark ne kadar az ise kazanma ihtimaliniz o kadar yüksektir.

Yanlış : Yedek yerleştirme yapılacak.
Doğrusu : Bu yıl yedek yerleştirme olmayacak. Boş kalan kontenjanlar olursa bu liselere nakil başvurusu yapılabilecek.