hgs  eokul   lgs   kyk  
  28.03.2024  

2017 TEOG Tercih Rehberi / 8.Sınıf TOG Lise Tercih İşlemleri



Lise tercihleri nasıl yapılır? Lise tercihleri ne zaman? Lise tercih puanı nasıl hesaplanır? Lise tercihleri açıkta kalan öğrenciler ne yapacak? TEOG 2017 sonuçları ne zaman açıklanacak? Lise tercihleri hakkında tüm detaylar eokulteog.com'da.*Peki TEOG Tercihleri Nasıl Yapılacak? 2017 TEOG Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna Ulaşmak ve Detaylı Bilgi için BURAYA TIKLAYINIZ

MEB tarafından,2017 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirmeye Esas Puan Değerleri açıklandı.Ayrıntılar için BURAYA TIKLAYINIZ

TEOG 2017 Yüzdelik Dilim Puanları Açıklandı Tıkla Öğren

E Okul 8.Sınıf TEOG Lise Tercih İşlemleri için Tıklayınız

TEOG 2017 YEP sonuçları MEB tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler tercihleri düşünmeye başladı.TEOG tercihleri ne zaman? Nakil işlemleri hangi tarih aralığında? Merak edilen sorular ve cevaplar burada TEOG sonuçları ve tercih robotu için tıklayın.

Yaklaşık 1 milyon 273 bin 8’inci sınıf öğrencisinin girdiği 2016-2017 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sürecindeki Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) açıklandı. Puanların açıklanmasının ardından öğrenciler gözünü tercih sürecine dikti.Zorlu tercih sürecinde nasıl bir süreç işleyecek? Nakil işlemleri hangi tarihlerde yapılacak? TEOG tercih rehberi ve kılavuzu burada.MEB TEOG sınav sonuçları ve tercih robotu (TEOGES) , merak edilen sorular ve cevaplar, tüm ayrıntılar ve tercih yapacak öğrencilere altın değerinde ipuçları.

Milli Eğitim Bakanlığı bürokartları ve Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği uzmanları sizlerden gelen sorulara yanıtlayacak. Bugün başladığımız “TEOG Tercih Rehberi” ni okumadan çocuğunuzun tercihini yapmayın. İngilizce sorusunun iptal edilmesinin ardından bu soruyu yanlış yapan öğrencilerin 8’inci sınıf ortaöğretim başarı puanı yükselebilir. Yabancı özel okullar TEOG puanlarının açıklanmasının gecikmesi üzerine yeni bir kayıt takvimi planladı. Bugün ve yarın (pazartesi-salı) ön kayıt alıp, çarşamba ve perşembe günleri kesin kayıt yapacaklar. Okullar, 10 Temmuz’a kadar serbest kayıt dönemi uygulayacaklar.

Bu dönemde isteyen özel okul bir gün ya da, yarım gün ön kayıt alıp, ertesi gün ya da öğleden sonra kesin kayda geçecek. Kararı devlet okulundan yana olanların 25 tercih hakkı bulunuyor. Velilerin çocukları için fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, açık öğretim kurumları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel okullardan birini seçmeleri gerekiyor. Uzmanlar, TEOG sisteminde tercih yaparken yüzdelik dilimlerin tercih işlemlerinde oldukça işe yarayacağı uyarısını yaparak şunları söylüyor: “Tercih yaparken puan ve yüzdelik dilimleri dikkate almalı. Özellikle yüzdelik dilimlerine uygun olanlardan istediğiniz okula öncelik vererek listesi oluşturulmalı.”

SONUÇLAR İNTERNETTEN

Yerleştirme sonuçları meb.gov.tr, oges.meb.gov. tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecek. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenmeye hak kazandıkları okullar belirlendiğinden kayıtlar otomotik olarak yapılacak, ayrıca bir kayıt işlemine gerek kalmayacak.

NAKİLLER AĞUSTOSTA

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları Ağustos, Ağustos ve Ağustos - Eylül tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacak. Nakil sonuçları Ağustos ve Eylül tarihlerinde e-okul.meb.gov. tr’de ilan edilecek. Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilecek.

REHBERLİK BİRİMLERİNDEN DESTEK ALIN

Bakanlığın son yıllarda aldığı en radikal kararlardan biri, temel eğitimden orta öğretime geçişte merkezi sınavların kaldırılması. Bugün bu yöntemi uyguluyoruz. Çocuklarımıza okul dersleri ve sınavları dışında fazladan bir sınav uygulamadan, strese sokmadan, baskı altında bırakmadan kendi okulunda, kendi sınıfında ve sadece kendi dersinin yazılı sınavı kapsamında ölçmemizi yapıp çocuklarımızın ortaöğretim kurumlarına yerleşmelerine zemin hazırlıyoruz. İki yıllık uygulamamız ile ilgili yaptığımız araştırmalar çocuklarımızın tamamına yakınının çok memnun olduğu sonuçlarını veriyor. Aynı memnuniyet öğretmenlerimiz arasında da var. Uygulamanın birinci yönüyle oldukça başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İkinci önemli çabamız, hem bir veli hem de bir yetkili olarak çocuklarımızı sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal yetilerini geliştirebilecekleri, aile ve arkadaşlarıyla daha fazla zaman geçirebilecekleri bir ortama kavuşturabilmek. İlgili genel müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürüyor. Altyapısı hazır olup, tüm ülkede rahatlıkla uygulayabileceğimiz bir zemin oluştuğunda çocuklarımızın bugünkü YEP’lerinin bir kısmının sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere ayırdıkları zaman ve bu alanlardaki yeteneklerini geliştirmelerinden oluşmasını arzu ediyoruz. Böylece çocuklarımız bu tür yeteneklerini geliştirmenin, bu tür etkinliklere katılmanın okul başarılarını engellemeyeceğini, tam tersine destekleyeceğini görmüş olacaklar.

Bunu bakanlık bürokrasisi, ilgili sivil toplum örgütleri, spor federasyonları ve kulüpleri, kültür ve sanat birlikleri ortak olarak çalışıyor. Bu tür ortak çalışma zemini bulamadığımız yerlerde ise bakanlığımız takviye kursları kapsamında çocuklarımızın bu tür yeteneklerini geliştirici etkinliklere ilişkin imkanlar oluşturacak. Temel eğitimden ortaöğretime geçişe ilişkin tüm bu süreçte arzuladığımız üçüncü şey ise çocuklarımızın not ortalamaları ya da okul başarılarına göre yukarıdan aşağıya sıralama yaparak bir ortaöğretim kurumuna yerleşmesi değil, tam tersine ilgi ve alakasına, yönelimlerine ve yeteneklerine göre bir ortaöğretim kurumunu tercih etmesini temin etmek. Bunu yapabilmek için de en önemli paydaşımız velilerimiz olacak. Önümüzdeki günlerde tercih süreci başlayacak bizim velilerden en önemli isteğimiz bu. Bu konuda velilerimize ve çocuklarımıza yardımcı olmak üzere 81 ilde rehberlik birimleri oluşturduk. Bu birimlerden destek alarak çocuklarımızın tercihlerini yapmaları hem bizim için, hem çocuklarımız için ve hem de ailelerimiz için son derece yararlı olacaktır. Unutmayalım “her çocuk özeldir”.