hgs  eokul   lgs   kyk  
  17.04.2024  

TEOG Sınavında Başarı İçin Bu Noktalara Dikkat



2. TEOG sınavı ne zaman? 8. sınıflara yapılan ikinci TEOG sınavı MEB tarafından yayınlanan sınav takvimi teogsonuclari.com'da. İşte 2. TEOG sınav detayları.

MEB tarafından 8. sınıflara yapılan TEOG sınavının ikincisi Nisan ayında gerçekleştirilecek. 26-27 Nisan 2017’de yapılacak 2. TEOG sınavı için mazaret sınavı ise 20-21 Mayıs 2017’de yapılacak. MEB tarafından yayınlanan kılavuzda TEOG sınav sonuçları Haziran ayında açıklanacak. 2. TEOG sınavına girecek öğrenciler için eğitim uzmanı Hatice Yılmaz özel önerilerde bulundu. MEB tarafından hazırlanan 2017 TEOG sınav takvimi şu şekilde;



2. TEOG SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

İkinci TEOG sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. İkinci TEOG sınavlarında sorulacak soruların %30’u birinci sınav konularını, %70’i ise birinci sınavdan ikinci sınava kadar olan konuları kapsayacak.

İkinci TEOG sınavları için dikkat çekici tespitlerde bulunan Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, “Birinci TEOG sınavı ile ilgili tartışmalar devam ededursun siz siz olun daha fazla vakit kaybetmeden sınava hazırlanmaya başlayın” dedi. Yılmaz, ikinci TEOG sınavları için önemli önerilerde bulundu;

“2.TEOG SINAVINA HAZIRLANMAK İÇİN ASLA VAKİT KAYBETMEYİN”

“Bilindiği gibi birinci ve ikinci sınav, Yerleştirmeye Esas Puanınızı yarı yarıya oranında etkileyecek. Yani iki sınavın ortalaması alınacak. Birinci sınavlarla ilgili genel kanı sınavların geçen yıllara göre daha zor olduğu yönünde ki biz de aynı görüşteyiz. Sınav zorsa herkese zordur, kolaysa herkese kolaydır. Sınavın, geçen yılların sınavına göre daha zor olarak algılanmasının nedeni soruların öğrencinin anlama, yorumlama, neden sonuç ilişkisi kurabilme, karşılaştırma yapabilme, çıkarım yapabilme gibi daha üst bilişsel düzeyleri sorgulaması idi. 2.TEOG sınavına, birinci TEOG sınavından aldığınız dersler doğrultusunda ve şimdiden hazırlanmaya başlarsanız istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz” dedi.

“TEOG SINAVINDA BAŞARI İÇİN BU NOKTALARA DİKKAT!”

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, TEOG’da yüksek puan almak için önerilerini maddeler halinde sıraladı:

“HER GÜN 15 DFAKİKANIZI SÖZLÜK OKUMAYA AYIRIN”

- Okulda ve sınavlarda başarılı olmanın ön koşulu öğrencinin okuma alışkanlığı edinmesidir. Okuma alışkanlığı edinmiş öğrenciler, ister istemez çok sayıda sözcükle karşılaşıp sözcüklerin anlamını da öğrendiklerinden daha hızlı ve anlayarak okurlar. Bu nedenle de ders çalışmakta, ödev yapmakta ve sınava hazırlanmakta zorlanmazlar. Kısa sürede daha çok sözcüğün anlamını öğrenmek için her gün 10-15 dakikanızı sözlük okumaya ayırabilirsiniz.

EKSİĞİNİZ OLMADIĞINDAN EMİN OLUN

- Hala indirmediyseniz Talim Terbiye Kurulunun sayfasından TEOG’da sorumlu olduğunuz ünite ve konuları, konularla ilgili sahip olmanız gereken edinimler ve kazanımlar listesini mutlaka indirmelisiniz. Okul derslerine ve ikinci TEOG sınavına hazırlanırken öğrendiğiniz her konu ile ilgili edinim ve kazanımlardan öğrenme eksiğiniz olmadığına emin olunuz.

- Öğrenmenin gereklerini yerine getirme alışkanlığı edininiz. Bunun için yapmanız gerekenler:

Derse hazırlıklı giriniz. (İşlenecek konuyu okumuş, sınıfta sormak üzere soru hazırlamış olarak)

Dersi derste öğrenmek için dikkatlice dinleyiniz, derse katılınız ve anlamadığınızı sorunuz.

Okuldan eve döner dönmez günün tekrarını ve ödevlerinizi yapınız.

Öğrendiğiniz konu ile ilgili bilgilerinizi pekiştirmek üzere bulabildiğiniz farklı kaynaklardan soru çözünüz. MEB’in internet sitesinde yayınlanan soruları çözmeyi ihmal etmeyiniz.

Ertesi gün işlenecek konularla ilgili daha önce yaptığınız ödevi gözden geçirip yeni işlenecek konuyu okuyunuz ve sınıfta sorulmak üzere gerekli notları alarak çalışmanızı tamamlayınız. Öğrendiğiniz her konunun günlük hayatta nasıl kullanabileceğini ve diğer derslerle öğrendiğiniz bilgilerin ilişkisini bulmaya çalışınız.

2. TEOG sınavında öğretim yılı başından nisan ayının son haftasına kadar işlenecek tüm ünite ve konulardan sorumlusunuz. Bu nedenle haftalık ve aylık olmak üzere düzenli tekrar yapma alışkanlığını edininiz.

Konular

MEB merkezi sınav yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
Merkezi sınav hangi sınıfları kapsayacak?
Merkezi sınavda ek yerleştirme olacak mı?
Proje okulların sayısı artacak mı?
Pansiyonlu okulların kontenjanı nasıl belirlenecek?
Yeni liselere geçiş sistemi nasıl işleyecek?
Proje okullarına sadece sınav sonuçlarına göre mi öğrenci alınacak?
81 ilde hangi okul türünden kaç okul olacak?
Öğrenciler kontenjanlar dolduğu için mecburen istemediği bir okula gider mi?
Pansiyonda kalmak koşuluyla öğrenci evine yakın olmayan bir okulu tercih edebilir mi?
Liseye geçiş sisteminde kontenjan fazlalığı durumunda alınan tedbirler neler?
Başarıda ev ödevi ne kadar önemli?
Analitik düşünme yeteneği nasıl geliştirilir?
Liseye giriş sınav sorularının derslere göre dağılımı nasıl olacak?
LGS soruları zorlayacak mı?
Öğrencilere yetenek test merkezlerinde nasıl bir uygulama yapılacak?
E Okul ağırlıklı puan ortalaması ne anlama gelmektedir?
LGS sınavına hazırlanmak için yapılması gerekenler
LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?
MEB Sınavla Öğrenci Alacak Liseleri Açıkladı
LGS'de nakil yerleştirmeleri nasıl olacak?
Öğretmenlere yeterlilik kontrolü ne zaman yapılacak?
LGS sınavıyla öğrenci alacak okullarda hangi kriterler aranacak?
Sınav sistemi mi yoksa eğitim sistemi mi değişmeli?
YGS fen liseleri Türkiye başarı sıralaması açıklandı
Okulun çocuğa uygun olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda msp eşitliği halinde nasıl olacak?
LGS Sınav Giriş Belgesini Ne Zaman Alabilirim?
Lise giriş sınavı için deneme sınavı yayımlandı
Temel liselerin geleceği ne olacak?