hgs  eokul   lgs   kyk  
  25.04.2024  

TEOG şampiyonları ikinci sınava nasıl hazırlanıyor?



TEOG şampiyonlarının sınava hazırlanan arkadaşlarına ortak tavsiyesi: “Çok çalışmak değil düzenli çalışmak önemli. Eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlasınlar. Bu programa göre de hedeflerine yürüsünler. Sosyal etkinliklerle de rahatlamayı ihmal etmesinler”

TEOG sınavlarında yakaladığı yüksek başarılarla dikkat çeken Oğuzkan Koleji, 1.TEOG sınavlarında 5 öğrencisi 120 sorununun tamamını doğru yanıtlayarak sınava damga vurmuştu. Başarılı olan öğrenciler yaklaşan 2. TEOG sınavına nasıl hazırlandıklarını ve başarılı olmalarının sırrını anlattı.

Şampiyonların sınav stratejileri

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Sude Emir elde ettiği başarının sırrını anlattı:

“7. sınıfın ilk yarısından itibaren TEOG sınavlarının öneminin bilincine vardım. Yaz tatilinde hedefimi belirledim. Bu hedef doğrultusunda 8. Sınıfa başladım. Gerçekten hiç alışık olmadığım bir tempoyla karşı karşıya kaldım. Herkesten 3 hafta önce okula başlamak, bu yoğun sürece alışmam 3- 4 haftamı aldı. Kendimi fazla yormamak hem de sosyal aktivitelerimden geri kalmamak için okuldaki rehberlik servisinden yardım alarak bir program oluşturdum. Rehberlik bölümünden sürekli soru çözerken kullanacağım taktikler hakkında da bilgi aldım. İlk TEOG öncesi sınav heyacanım iyice artmış ve doğru bildiklerimi bile yanlış yapmaya başlamıştım. Umutsuzluğu kapıldığım zamanlar oldu ama ailemin ve öğretmenlerimin desteği ile bu durumu aşmayı başardım. Bence programlı olmak başarıyı getiriyor.”

Önce hedef

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Ali Eser elde ettiği başarının sırrını anlattı:

“Her şeyden önce TEOG’a girmeden önce hedefinizi belirlemek gerekiyor. Ben ilk iş olarak hedefimi belirledim. Daha sonra beni hedefe götürecek yolların neler olduğunu (ders çalışmak, test çözmek ve düzenli tekrar yapmak vb.) ortaya koydum ve kararlılıkla çalıştım. Dersi derste öğrenerek öğretmenlerimin tavsiyelerine hep kulak verdim. Oğuzkaan Kolejinin bana sağladığı etüt, takviye dersler ve hafta sonu sınavlarının hiç birisini kaçırmadım. Bunun yanında ailemin, öğretmenlerimin moral ve motivasyon desteğiyle amacıma ulaştım.”

Programlı çalışma

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Yiğitcan Türkeri elde ettiği başarının sırrını anlattı:

“Her şeyden önce kendime hedef belirledim ve bu hedef doğrultusunda düzenli bir şekilde çalıştım. Kendime bir program yaptım ve programa göre hayat düzenimi ( yatma, kalkma, tv izleme, bilgisayar oynama vs.) belirledim . TEOG’da tüm soruları doğru yanıtlamamda başta okulum , öğretmenlerim ve tabiî ki ailemin de büyük desteğini alarak başarılı oldum. Umarım bu programları aksatmadan ikinci TEOG’da tam yaparak istediğim okulu seçme şansına sahip olurum.”

Uygun çalışma modeli

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Yusuf Burak Çatalbaş elde ettiği başarının sırrını anlattı:

“TEOG bir sınav. Sınavda istediğiniz dereceyi yapmak için kararlı olmak şart. Ancak bu azim geçici değil sürekli olmalıdır. Bu nedenle motivasyonu kaybetmemek çok önemli. Olumlu düşünerek motivasyonunuzu yüksek tutabilirsiniz. Öncelikle kendinize uyan çalışma modelini bulmak oldukça yararlı olacaktır. Uygun çalışma modelini bulduktan sonra bunu ders programı haline getirip programa sadık kalırsanız başarılı olmanız için bir sebep yok. Ne yazık ki sınav senesi birçok öğrenci sosyal hayatını bitiriyor. Bu bana göre kesinlikle yanlış. Sosyal olarak vakit geçirmek öğrencilerin üzerinizdeki stresi azaltır. Sınav döneminde ailelere de büyük görev düşüyor. Ailenin en büyük görevi çocuğun üzerindeki baskıyı azaltarak sınava rahat olarak girmesini sağlamak olmalıdır.”

Çok soru çözmek

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Ömer Kayra Çetin elde ettiği başarının sırrını anlattı:

“8. sınıfa başlarken bütün öğretmenlerimin bizlerle özel olarak ilgilenmesi ve programlı çalışmam başarıyı yakalamamı sağladı. Başarımı dersleri derste dinleyip anlamak ve öğretmenlerimin emeklerine borçluyum. Günde ortalama 150 soru çözdüm. Ancak kendimini daha zayıf gördüğüm konularda daha fazla soru çözdüm. Test çözerken çok fazla soru çözmekten ziyade konuları anlamak benim için çok daha önemliydi. İkinci sınav için aynı tempoda çalışmalarımı sürdürüyorum. Umarım 2. TEOG’ da da aynı başarıyı gösterir ve istediğim okula gidebilirim.”

Şampiyonların sınava hazırlanan arkadaşlarına ortak tavsiyesi

“Çok çalışmak değil düzenli çalışmak önemli. Eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlasınlar. Bu programa göre de hedeflerine yürüsünler. Sosyal etkinliklerle de rahatlamayı ihmal etmesinler”

Konular

MEB merkezi sınav yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
Merkezi sınav hangi sınıfları kapsayacak?
Merkezi sınavda ek yerleştirme olacak mı?
Proje okulların sayısı artacak mı?
Pansiyonlu okulların kontenjanı nasıl belirlenecek?
Yeni liselere geçiş sistemi nasıl işleyecek?
Proje okullarına sadece sınav sonuçlarına göre mi öğrenci alınacak?
81 ilde hangi okul türünden kaç okul olacak?
Öğrenciler kontenjanlar dolduğu için mecburen istemediği bir okula gider mi?
Pansiyonda kalmak koşuluyla öğrenci evine yakın olmayan bir okulu tercih edebilir mi?
Liseye geçiş sisteminde kontenjan fazlalığı durumunda alınan tedbirler neler?
Başarıda ev ödevi ne kadar önemli?
Analitik düşünme yeteneği nasıl geliştirilir?
Liseye giriş sınav sorularının derslere göre dağılımı nasıl olacak?
LGS soruları zorlayacak mı?
Öğrencilere yetenek test merkezlerinde nasıl bir uygulama yapılacak?
E Okul ağırlıklı puan ortalaması ne anlama gelmektedir?
LGS sınavına hazırlanmak için yapılması gerekenler
LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?
MEB Sınavla Öğrenci Alacak Liseleri Açıkladı
LGS'de nakil yerleştirmeleri nasıl olacak?
Öğretmenlere yeterlilik kontrolü ne zaman yapılacak?
LGS sınavıyla öğrenci alacak okullarda hangi kriterler aranacak?
Sınav sistemi mi yoksa eğitim sistemi mi değişmeli?
YGS fen liseleri Türkiye başarı sıralaması açıklandı
Okulun çocuğa uygun olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda msp eşitliği halinde nasıl olacak?
LGS Sınav Giriş Belgesini Ne Zaman Alabilirim?
Lise giriş sınavı için deneme sınavı yayımlandı
Temel liselerin geleceği ne olacak?