hgs  eokul   lgs   kyk  
  20.04.2024  

E-Okul TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2017?



TEOG Sonuçlarının Haziran'da açıklanması hedefleniyor. Öğrencilerin, TEOG Sonuçlarının değerlendirilmesi, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklı ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, 2'ye bölünerek yerleştirme için esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.


TEOG ORTAK SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

a. Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul sistemine işlenecektir.
b. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.


E OKUL TEOG SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN



TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

c. Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacaktır.

d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;
[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

f. 8 inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

g. Kopya taraması sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.

ğ. Özründen veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yılsonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır.

h. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.

i. Soru iptali olması durumunda değerlendirme geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacaktır.



E- Okul Teog Sonuçları Hesaplama

TEOG Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkeme kararıyla iptal edilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının öğrencileri etkilemeyeceğini söyledi. Bakanlıkta gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, “Biz itirazımızı 1 Ağustos 2013'te yaptık” dedi ve mahkemeden aylar sonra karar çıkmasını eleştirdi. Kararın Danıştay'dan değil Ankara 18. İdare Mahkemesinden çıktığını hatırlatan Avcı şunları söyledi: “Bir üst mahkemeye yani Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazımızı yapıyoruz. Mahkemenin bunu hakkaniyetle değerlendireceğine inanıyoruz. Ama çok açık, net olarak söylemek istiyorum. Çocuklarımız rahat olsun. Hiçbir hak kaybı söz konusu olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir, bunlar kazanılmış haktır, bu haklarının en büyük savunucusu Milli Eğitim Bakanlığıdır."

Mahkemeye başvurarak iptal kararı çıkartan CHP milletvekili Aydın Ayaydın da “Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bakanlık yeni bir sıralama yapmalı” dedi.

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından başlayarak uygulamaya başlayacağı sisteme veriler addır. Sisteme göre altı temel dersin ikinci sınavı MEB tarafından gönderilen ortak bir sınav olacaktır. Yeni sistemin amacı öğrencileri sınav stresinden kurtarmaktır. temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin.

Türkiye’de 2013-2014 yılında uygulanmaya başlanan temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınav sistemidir. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liseye yerleştirilecektir. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan alınan sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacaktır.

6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girilen bütün sınavlar temel alınarak yıl sonu başarı puanları hesaplanacak ve bu puan liseye yerleşme puanını etkileyecek. Öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacaktır. Diğer sınavlarda bulunan yanlışların doğruları etkileme sistemi TEOG sınavlarında bulunmamakta, yanlışlar doğruları etkilemektedir. 2013-2014 Eğitim döneminde, 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan TEOG sınav sonuçları 20 Ocak 2014 Pazartesi günü açıklanmıştır.