TEOG Ortak Sınavlarda Yanlış Doğruyu Götürür mü?
Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakika olup,her soruya 2dk süre verilmiş olacak.
Her sorunun puanı aynı, katsayısı farklı
TEOG ortak sınavlarında yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek. Her oturum başladıktan sonra ilk 20 ve son 5 dakika öğrenciler salondan çıkamayacak. Geç kalanlara ek süre verilmeyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü TEOG adaylarına, ailelerine ve öğretmenlerine destek olmak için üç ayrı ‘Bilgilendirme Kılavuzu’ hazırladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın görüşlerinin de yer aldığı kılavuzlarda hem sınav dönemlerinde, hem de diğer zamanlarda aile çocuköğretmen ilişkisini güçlendirmek için önerilerde bulunuluyor. Öğrencilere TEOG ortak sınavları ile ilgili genel bilgiler veriliyor.
Kılavuzda adayların kaygısını yenmek için öncelikle sınavları tanıması gerektiği anlatılıyor, hedefi belirleyerek bu doğrultuda çalışmak gerektiğinin altı çiziliyor. İşte üç kılavuzda yer alan bazı önemli uyarı ve öneriler:
- TEOG’da adaylara ‘A, B, C, D’ olmak üzere 4 kitapçık türü dağıtılacak. Yanlış cevapların doğruları etkilemeyeceği sınavda her oturum başladıktan sonra ilk 20 ve son 5 dakika öğrenciler salondan çıkamayacak. Adayların sınava 15 dakika geç kalma hakkı var ancak bu durumdaki öğrencilere ek süre verilmeyecek.
- Her sorunun puanı aynı, katsayıları farklı olacak. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji için katsayı 4, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için katsayı 2 kullanılacak. Bu nedenle Türkçe, matematik ile fen ve teknoloji sınavlarında doğru sayısının diğer derslerden fazla olması daha yüksek bir yerleştirme puanı getirecek.
- TEOG’a sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla girdiği ve kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacak.
Öğrencide kaygıya neler neden olur?
- Tüm bildiklerimi unutmuş gibi hissediyorum.
- Bu bilgiler benim ne işime yarayacak ki?
- Kesinlikle başarılı olmalıyım.
- Sınava giren çok fazla öğrenci var, ben nasıl başarılı olabilirim?
- Sınavım kesinlikle kötü geçecek.
- Başarısız olursam annem-babam bana ne der?
- Sınav benim için her şeydir vb.
Sınav kaygısı ile baş etmek için böyle düşünün
- Tüm bildiklerimi unutmuş olduğumu düşünsem de gerektiğinde hatırlayabiliyorum.
- Bu öğrendiklerim gelecekte işime yarayabilir.
- Sınav hayatımın anlamı değil.
- Sınavda elimden geleni yapacağım, başarılı da olsam başarısız da olsam ailem beni sever.
- Sınavda başarılı olamazsam bu benim hayatımın sonu olmaz.
- Çok fazla konu var ancak zamanımı iyi planlarsam hepsini yetiştirebilirim.
Öğretmenlere topuklu ayakkabı ve parfüm uyarısı!
- Sınav sırasında diğer gözetmen arkadaşınızla fısıldaşma dahil ses çıkarmamaya ve farklı şeylerle uğraşmamaya (kitap okumak, sınıf içinde sürekli tur atmak ya da sınav olan öğrencinin başında gereğinden fazla durmak, telefonda oyun oynamak vb.) dikkat edin.
- Öğrencilerle sorularla ilgili her türlü diyalogdan kaçının.
- Adayların dikkatinin dağılmaması için kılık ve kıyafetinize (ses çıkaran ayakkabı ve takılar, ağır kokulu parfümler vb.) özen gösterin.
- Dört farklı tür soru kitapçığını sınıf düzeni içerisinde bire bir temas etmeyecek, yan yana ve arka arkaya gelmeyecek şekilde dağıtın.
- Öğrencilerin cevap kağıdındaki imza bölümünü imzalaması ve kitapçık türünü işaretlemeleri konusunda uyarıları yapın.
- Sınav sırasında oluşabilecek herhangi bir gürültüyü yedek gözetmenler yardımı ile en aza indirmeye çalışın.
- Sınıfın sıra dağılımına göre ‘S’ düzeninde olmasına ve öğrencilerin salon aday yoklama listesindeki sıraya göre yerleşmesine dikkat edin.
- Öğrencilerin değerlendirilmelerinin objektif bir biçimde yapılabilmesi için adil davranın. Aynı durumda çocuğunuz, yakınınız, kardeşiniz olabilme ihtimalini göz önünde bulundurun.
- Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 20 dakika ve son 5 dakika süresince öğrencilerin sınıflarından çıkmasının yasak olduğu, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavı tamamlayanların sınıftan çıkabileceğini hatırlatın.
- Sınav başlamadan 1 saat önce okullarda hazır olun.
Sınav nedir?
- Sınavlardan aldığınız puanlar sadece ilgi, yetenek ve çalışma alışkanlıklarınızla kazandığınız bilgilerin değerlendirilmesidir.
- Eksik olduğunuz konuları fark edip etkili öğrenmenin sağlanmasında size yardımcı olur.
- Sonunda bir üst öğrenim kurumuna yerleşmek yaşamınızdaki önemli bir dönüm noktasını geride bıraktığınız anlamına gelir.
- Sınavlara planlı ve aralıklı çalışarak zamanınızı etkili kullanabilirsiniz.
Sınav ne değildir?
- İnsan olarak değerinizi ölçmez. Genelde başarılı ya da başarısız olduğunuzun veya zekânızın bir göstergesi değil.
- Geleceğinizin tek belirleyicisi değil, zamanınızı tamamen elinizden almaz.
- Tercihlerinize yerleşememek, her şeyin sonu anlamına gelmez. Aksine bu durum, yeni seçenekler üretmek için size hız verir.
- Uykusuz kalıp bedeninizi ve ruhunuzu zayıf düşürüp sizi korkutan bir süreç değil.
Sınav öncesi ailelerin yapması gerekenler
- Önceliğinizin, çocukların fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu unutmayın.
- Onların ders çalışabilmesi için uygun ortamlar hazırlayın.
- Farklı konularda sorumluluk verin.
- Ders çalışmaları için gözlemci, gerektiğinde de destekçi olun.
- Sınavda sorumlu oldukları konu ve kazanımları takip edin.
- Dinlenmelerini ve diğer etkinliklere zaman ayırmalarını destekleyin.
Sınav sonrası için anne-babalara öneriler
- Zorlu bir sürecin üstesinden geldiği için onu kutlayın.
- Konuşmaya hazır olduğunda sınavın bir değerlendirmesini yapın ve yeni planlar oluşturmasını destekleyin.
- Ona ne yapmak istediğini sorun ve imkânlarınız ölçüsünderahatlayabileceği bir ortam sağlayın.
- Konuşmaya istekli değilse sorularınızı daha sonraya bırakın.
- Sınav süreci yorucu bir süreç, çocuğunuz bol bol dinlensin.
Önce özel okullara kayıt yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kez uygulanan TEOG kapsamında yerleştirme sistemine yeni düzenlemeler getirdi. Bakanlık, liselere yerleştirme sistemiyle ilgili yapmayı planladığı değişiklikleri taslak olarak ‘2017 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu’nda toplayıp internet sitesi üzerinden paydaşların görüş ve önerilerine açtı.
Taslak kılavuza göre en önemli değişiklik, özel okullar ile devlet liselerine kayıt ve yerleştirme sisteminde yapıldı. Geçen yıl öğrenciler hem kolejlere ön kayıt yaptırıp, hem de devlet lisesi için tercih yapma hakkına sahipken, bu yıl farklı sistem uygulanacak. Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet okulu için tercih yapamayacak.
Devlet mi, özel mi?
Devlet liseleri için tercihler Temmuz 2017 arasında yapılacakken, özel okul kayıtları Haziran - Temmuz 2017 tarihleri arasında olacak. Yani öğrenci ve veliler özel okul konusunda önceden karar verip kesin kayıt yaptırdığında, Anadolu lisesi şansını kaybedecek. Ya da Anadolu lisesi için tercih dönemini bekleyecek ve bu sefer de özel okullara kayıt dönemi geçmiş olacak.
Bu durumda birçok kararsız velinin olabileceği tartışılırken, eğitimcilere göre bu dönemde yüksek puan alan öğrenciler özel okulda kesin kararlı ise kayıt işlemlerini bitirecek. Bu adaylar devlet lisesi için tercih dönemini bekleyebilir. Nakil dönemi olan Ağustos 2017 tarihleri arasında yerleştiği okuldan memnun olmayanlar şansını başka bir okulda deneyebilecek.
Ayrıca kolejlerin öğrenci alım koşulları da birbirinden farklı olacak. Geçen yıl hepsi Türkçe, matematik, fen ve teknoloji olmak üzere 3 dersten öğrenci alırken bu yıl her okulun bir yönetmelik hazırlayarak Bakanlığa onaylatması istendi. Okullar da kendi öğrenci kayıt yönetmelik taslaklarını hazırlayarak bakanlığa gönderdi. Buna göre özel okulların bir kısmı bakanlığın, devlet liselerine giriş için hesapladığı Yerleştirmeye Esas Puan (YEP), bir kısmı da 4 dersi dikkate alarak öğrenci kaydı yapacak. Her özel okul için birinci ve ikinci dönem TEOG ortak sınav ağırlıkları farklı olacak.
Veliler okuldan okula koşturacak
Bu durumda veliler TEOG yerleştirme puanları ilan edildikten sonra, özel okulların kayıt dönemi olan Haziran - Temmuz tarihinden önce okuldan okula koşarak, çocuğunun puanlarını hesaplatacak ve istediği koleje yerleşme şansını öğrenecek. Öte yandan öğrencilerin de Nisan’da yapılacak ikinci dönem TEOG ortak sınavlarında da hedefe göre testlere ağırlık vermesi başarılarını arttıracak. YEP ile öğrenci alacak okullara girmek isteyenler 6 dersin hepsinden sorumlu olacak, bu nedenle testleri önemsememe gibi bir şansları yok. 4 dersle öğrenci alacak okullarda da farklı uygulamalar görülecek. Çünkü yabancı özel okulların hepsi Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersini dikkate alacak, fakat dördüncü dersler aynı olmayacak.
Örneğin Amerikan Robert Lisesi Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük ders puanlarını dikkate alacak. Bu durumda Robert isteyen öğrencinin öne çıkmak için inkılap tarihi ve Atatürkçülük’e önem vermesi şart. Başka bir örnek vermek gerekirse, Alman Lisesi’nde de yabancı dil puanı etkili olacak. Çünkü Alman Lisesi öğrenci kayıtlarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile birlikte yabancı dil sınavlarından elde edilen puanları dikkate alacak.
Memnun olmayanlara nakil şansı
Yerleştiği kolej ya da devlet lisesinden memnun olmayan veya tercih ettiği hiçbir okula yerleşmeyenler Ağustos arasında nakil başvurusu yapacak. Başvurular il ve ilçelerde oluşturulan ‘Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları’ tarafından alınacak. Öğrencilere 5 tercih hakkı veriliyor. Nakil yerleştirme sonuçları Ağustos’ta açıklanacak. Aynı gün herhangi bir tercihine yerleşmeyen öğrenci açık liseye otomatik kaydedilecek.
Yabancı özel okullar nasıl öğrenci alacak?
İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi: Bakanlığın hesapladığı YEP puanıyla öğrenci alacaklar. Bu durumda birinci ve ikinci dönem ortak sınavların ağırlıkları da eşit ve yüzde 50 oranında olacak. Okulun en yüksek puanı henüz belli değil. Derslerin katsayısı ise şöyle: Türkçe 3, matematik 2, fen ve teknoloji 2, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük 2.
Üsküdar Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Özel Tarsus Amerikan Koleji: Onaylanan kurum yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınav sonucuna göre öğrenci alacak. Birinci ve ikinci dönem bu derslerden elde edilen puanlar ikiye bölünecek. Ortaya çıkan sonuç öğrenci kayıtlarında kullanılacak. Lisenin kayıt puanı hesaplanırken TEOG birinci ve ikinci dönem sınavlarının ağırlıkları aynı olacak. Bu dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacak. En yüksek puan 400 olacak. Okul ortalamaları hesaplamaya dahil edilmeyecek.
Amerikan Robert Lisesi: Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersleri dikkate alınacak. Türkçe ve matemetik sınavlarının katsayısı 3, diğerlerinin ise 2 olacak. Birinci dönem TEOG ortak sınavlarının yüzde 30’u, ikinci dönem ortak sınavların ise yüzde 70’i hesaplamaya katılacak. En yüksek okul puanı her yıl değişiyor, ancak yüzde 1’lik dilim içinde olan öğrenciler alınacak. Ortaöğretim yıl sonu başarı puanı hesaplamaya dahil değil.
Özel Alman Lisesi: Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği öğrenci alım yönetmeliği onaylandı. Buna göre okula kayıtlarda öğrencilerin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile yabancı dil puanları dikkate alınacak. 6, 7 ve 8’inci sınıfların yıl sonu başarı puanları hesaplamaya dahil edilmeyecek. Birinci ve ikinci dönem sınavlarının etkisi eşit yüzde 50 oranında olacak. Türkçe’nin katsayısı 3, diğer derslerinise ağırlıkları 2 olacak. Okulun en yüksek puanları belli olmamakla birlikte 800 ile 900 arasında olacağı tahmin ediliyor.
Galileo Galilei İtalyan Lisesi, Özel İtalyan Lisesi: Bakanlık tarafından onaylanan yönetmeliğe göre TEOG puanı ile öğrenci alınacak. Yani bu okullara girmek isteyen öğrenciler Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinin hepsinden sorumlu olacak.
Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu: Milli Eğitim Bakanlığı’nın devlet liselerine girişte kullandığı YEP puanıyla öğrenci alacak. Okulun gönderdiği yönetmelik bakanlık tarafından onaylandı. Puanlar 500 üzerinden hesaplanacak.
Tercih yapmama nedeni yazılacak
Taslak kılavuzda, ortaokul müdürlüklerinin, öğrencilerin tercih yapmama nedenlerini e-okul sistemine işlemesi gerektiği de belirtiliyor. Buna göre ‘özel okula devam edecek, askeri lisede öğrenim görecek veya yurtdışındaki öğrenciler’ gibi nedenler e-okul sisteminde yazılacak.
Bir soruya 2 dakika veriliyor
Yaklaşık 1.5 milyon öğrenci TEOG için son hazırlıklarını yaparken, uzmanlar uyarıyor:
Her soruya iki dakika veriliyor. Soruları çabuk bitirmek için acele etmeyin.
TEOG sistemi kapsamında ikinci dönem ortak sınavlarına sayılı günler kaldı. Yaklaşık 1.5 milyon ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi iyi bir liseye girmek için yarışacağı Nisan 2017’deki ortak sınavlara hazırlanıyor.
Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji ile yabancı dil sınavlarına girecek. Bir günde üç dersten sınav yapılacak ve her oturum 40 dakika sürecek, öğrencilere 20’şer soru yöneltilecek. Oturumlar arasında yarım saat mola verilecek. Örneğin, ilk gün Türkçe sınavı 09.00’da başlayıp, 09.40’da sona erecek. Öğrenciler 20 soru cevaplayacak. Her soruya 2 dakika cevaplama süresi verilecek.
KOPYA ÇEKENİN SINAVI İPTAL
TEOG ortak sınavlarında çıkan soruların hepsinin ağırlığı eşit olacak. Her test için doğru cevap sayısı dikkate alınarak puanlama yapılacak. Yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavı iptal edilecek, o ders puanla değerlendirilmeyecek. Ancak ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav sayısı tam alınacak. Bakanlık tarafından soru iptali olursa değerlendirme, geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacak.
Devlet liselerine yerleştirmelerde kullanılacak puan hesaplamasında birinci ve ikinci dönem ortak sınavları eşit ve yüzde 50 oranında alınacak. Özel okullara kayıtlarda ise farklı hesaplamalar yapılacak. Bazı kolejler Milli Eğitim Bakanlığı’nın hesapladığı Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre bazıları da 4 dersin sonucuna göre puan hesaplayacak. YEP’e göre öğrenci alacak özel okullarda birinci ve ikinci dönem sınav ağırlıkları yüzde 50 oranında olacak, diğer kolejler ise farklı yollar izleyecek.
Mazeret sınavları mayısta
Nisan 2017 Nisan’da ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğü tarafından sınav günü bitiminde e-okul’a işlenecek. Bu öğrenciler için Mayıs 2017’de mazeret sınavları düzenlenecek. Ancak öğrenciler bu sınavlara girmek için mazeret durumunu gösteren belgeleri ile bu sınava girme taleplerini ortaksinav@meb.gov.tr e-posta adresine ortak sınavlar tamamlandıktan en geç bir gün sonra gönderecekler. Öğrencilerin durumu değerlendirilerek okul müdürlüğünce karara bağlanacak ve aynı gün il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirilecek. Mazeret sınavına katılması uygun görülenlerin bilgileri, e-okul’a sınavlar tamamlandıktan sonra 5 gün içinde işlenecek. Hiçbir şekilde merkezi sınavlara katılmayan ve geçerli bir neden sunmayan öğrencilere puan verilmeyecek, ancak dönem sonu ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav sayısı tam olarak alınacak.
Testleri cevaplarken sakin olun
Eğitim uzmanları öğrencilere TEOG’da her soru için 2 dakika verildiğini hatırlatarak, “Her oturumda 20 soru sorulacak, toplam 40 dakika süre verilecek. Bu nedenle testleri cevaplarken sakin olun, yavaş yavaş okuyup tam anlayarak cevap verin. Bu tür sınavlarda yapılan en büyük hata tam anlaşılmadan, mantığı kavranmadan sorulara cevap verilmek oluyor. Her soruyu en az iki kere okuyun. Unutmayın, sınavını çabuk bitirenin ödülü yok, çok sayıda doğru yapanın ödülü var” uyarısında bulunuyorlar.
Sonuçlar Haziran’da açıklanacak
Okullardaki TEOG hareketliliği Nisan 2017’de sınavların yapılmasının ardından mayıs ayında da tüm hızıyla devam edecek. Okul kontenjanları Mayıs arasında e-Okul sistemine girilecek. İl ve ilçe kontenjan girişleri Mayıs’ta, bakanlık tarafından onayı ise Mayıs arasında yapılacak. Asıl öğrencileri ilgilendiren sınav sonuçlarının açıklanması ise Haziran’da olacak. Bu tarihte ortak sınav puanlarını öğrenen öğrenciler, Haziran arasında da sonuçlara itiraz etme hakkına sahip. Ancak öğrencilerin devlet lisesi tercihlerinde kullanacağı Yerliştirmeye Esas Puanları (YEP) ise Haziran’da duyurulacak.
Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yerleştirme sisteminde yaptığı değişiklikle özel okul kayıtlarını erkene çekti. Özel okula gitmek isteyen öğrenciler Haziran - Temmuz tarihleri arasında bu kurumlara kesin kayıtlarını yapabilecek ve e-Okul sisteminde görülecek. Bu adaylar devlet lisesi için tercih yapamayacak. Devlet okulunda eğitim almak isteyenler ise Temmuz arasında 25 okul seçecek. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar Ağustos’ta ilan edilecek.
Beslenme ve uyku düzenini değiştirmeyin
- Elinizden geleni yaptınız. Bütün yıl hazırlanıp, birçok fedakarlıkta bulundunuz. Bu nedenle sınavdan korkmanıza gerek yok, sınav sizden korksun.
- Emeklerinizin boşa gitmesini istemiyorsanız sınavlara gereğinden fazla anlam yüklemeyin. Böyle bir durum hem stresinizi arttırır, hem de sınav anında performansınızı olumsuz etkiler. En iyisi dünyanın sonu olmadığını düşünerek, elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.
- Son günlerde uyku ve beslenme düzenini bozmamak stresi azaltmanıza yardımcı olur. Gece geç saatlere kadar çalışmak, son günlerde yeni konu öğrenmek yerine uyku düzeninizi bozmadan test çözerek tekrar yapmak daha faydalı sonuçlar verir.
- Alışık olmadığınız, midenizi bozacak, ağır yiyeceklerden de uzak durmanız gerekiyor. Her zamanki beslenme düzenine uymaya çalışın.
- Fiziksel aktiviteler stresinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Bedensel sakatlanmalara neden olmayacak şekilde doğa yürüyüşü, açık hava oyunları, yoga, yüzme gibi sporlar yapabilirsiniz.
- Her oturumdan sonra verilen yarım saatlik molalarda sınavla ilgili kimseyle konuşmayın. Çünkü genelde öğrenciler yapamadığı iki soruya takılıyor ve bir sonraki sınavda da bunu düşünerek yapabileceği soruları ya yanlış yapıyor, ya da hiç cevap vermiyor.
- Sınav anında dikkatinizi sonuca ve beklentilere değil, sorulara yoğunlaştırmaya özen gösterin.
- Sınavın bitmesiyle öncelikle özlediğiniz huzurlu, derin ‘uyku’ya kavuşacağınızı, ailenizle ve arkadaşlarınızla daha özgür vakit geçireceğinizi düşünün.
PYBS başvurusu başladı mı?
Ortaokul 5, 6, 7 ve lise 9, 10 ve 11’inci sınıf sınıf öğrencileri için Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları Nisan’da başlayacak. Başvuru için son tarih ise 30 Nisan. Bu adaylar için sınav Mayıs 2017 saat 14.00’te uygulanacak. PYBS’den yararlanmak isteyen ve TEOG sınavlarına katılacak 8’inci sınıf öğrencileri ise Nisan’a kadar okul müdürlüklerinden başvuru belgesi alacak. 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak. Diğer öğrenciler için sonuçlar Temmuz’da ilan edilecek. Tercihler Ağustos 2017 tarihleri arasında. Yerleştirme sonuçları Ağustos’ta açıklanacak.
E Okul TEOG Puanı
- 200'e yakın okul, TEOG notlarıyla oynadı
- 2016-2017 TEOG Puan Hesaplama Robotu MEB
- 2017 Ortak Sınavlar Yerleştirme Puanı Nasıl Hesaplanıyor?
- e Okul Öğrenci Notları Sınıf Ortalamasıyla Karşılaştırılacak
- E-Okul Teog Sınav Puanları Değerlendirmesi
- MEB TEOG Yüzdelik Dilim Hesaplaması Yeniden Yapıldı
- Ortak Sınav Puanları Haziran´da İlan Edilecek
- Sinemaya, tiyatroya gidene ek TEOG puanı
- TEOG 30, Okul Sınavı 100
- TEOG ek puan nasıl hesaplanır?
- TEOG Hesaplamalarında Proje Yarışmalarına Ek Puan Verilecek mi?
- TEOG Ortak Sınav Puan Hesaplama 2016-2017
- TEOG Ortak Sınavlarda Yanlış Doğruyu Götürür mü?
- TEOG Puan Hesaplaması iki farklı karara göre yapıldı
- TEOG puanları değişecek mi?
- TEOG Puanları Karne Notunu Nasıl Etkileyecek?
- TEOG Puanları Tekrar mı Hesaplanacak?
- TEOG puanlarını artırmak için notları yükselten özel okullara ceza geliyor
- TEOG taban puanları ne zaman açıklanacak 2017-2018?
- TEOG Türkiye Birincisi Netleri
- TEOG yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır?
- TEOG'da 'sıfır' puan paniği!
- TEOG'da boş bırakılan sorular kaç puan?
- TEOG'da En Çok Yapılan Hatalar Neler?
- TEOG'da kaç net kaç puan getirir?
- TEOG'da Kazanmak Okul Puanına Bağlı Olacak
- TEOG'da kopya çeken öğrenciler ne olacak?
- TEOG'da Kopya Çekenlerin Notu Nasıl Hesaplanacak?
- TEOG'da özel okul puanı nasıl hesaplanır?
- TEOG'da Puanlar Yeniden Hesaplandı