TEOG 26-27 Nisan Günü Okullar Tatil mi?
Binlerce öğrencinin merak ettiği soru: TEOG'un yapıldığı gün okullar tatil edilecek mi? 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak ilk dönem TEOG sınavında sınavın yapılacağı okullarda sınav günleri ders yapılmayacak. İşte ikinci dönem TEOG'la ilgili merak edilenler;
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavların ilki 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.
Bu yılki sınavda 4 yeni uygulama gerçekleşecek. Yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin katılacağı sınavda 2 yerine 4 kitapçık dağıtılacak. Musevi öğrencilere özel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları hazırlanacak. Sağlık problemleri olan öğrenciler için özel sınıflar açılacak. Sınava itiraz ücreti ise 20 TL olacak. Panlama sisteminde ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Ortak sınavlar iki günde iki oturum halinde yapılacak. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacak. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacak. TEOG mazeret sınavı 20-21 Mayıs 2017´de yapılacak.Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise 5,6,7,9,10 ve 11. sınıflar için 10 Haziran 2017'de saat 14.00´te gerçekleştirilecek.
TEOG SINAVI HANGİ DERSLERDEN YAPILACAK?
Merkezi ortak sınavlar 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş “temel dersler” olan Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden yapılacaktır.
Kopyaya yeni önlem
TEOG'da bu yıl kopyaya karşı daha etkili önlem almak için 4 adet kitapçık dağıtılacak. Geçen yıl A ve B olmak üzere 2 adet dağıtılan soru kitapçıklarına bu yıl C ve D de eklenerek 4'e çıkarıldı. Salon görevlileri sıra numarası düzeni ve kitapçık türü dağıtımına göre uygun oturma düzeni planlayacak. Görevliler, bu düzeni salon güvenlik poşetinde yer alan optik forma işleyerek güvenlik poşeti içerisine koyacak. optik form dışında başka bir kağıda oturma planı işlenmeyecek.
Musevilere özel soru
Bu yıl, ilk kez Musevi öğrencilere yönelik ayrı bir müfredat kapsamında hazırlanan "Din kültürü ve Ahlak bilgisi" soruları da sorulacak. Bu yıl yalnızca Özel Ulus Musevi Ortaokulu öğrencilerinin yanıtlayacağı 20 din kültürü ve ahlak bilgisi sorusu hazırlandı. Diğer okullarda öğrenim gören Musevi öğrenciler ise bu dersin testinden muaf tutulacak.
Tek kişilik sınıf
MEB, bu yıl her özür grubuna göre sınav yeri ve yardımcı personel ayarladı. Hiperaktif ve dikkat eksikliği olan çocuklar için ayrı sınıfta tek başına 15 dakika fazla süre ile sınav yapılacak. MEB ayrıca okullarda çocukluk çağında görülmeye başlayan diyabet, astım, epilepsi hastası öğrencilerini de unutmadı. Velilerin dilekçeli talepleri durumunda sınav gözetmeni hangi öğrencinin ne tür hastalığı olduğunu bilecek. Diyabet hastası öğrencinin yiyecek ve içecek almasına müsaade edilecek.
İtiraz 20 TL
Geçen yıl 10 TL olan sınava itiraz bedeli de bu yıl iki kat arttırılarak 20 TL'ye çıkarıldı.
Sonuçlar karne notuna da yansıyacak
Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için 4, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 2 katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan (YEP) hesaplamasında ise öğrencilerin; 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam 2'ye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.
Akıllı telefonlarla sınava hazırlık
Mili Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde FATİH projesi kapsamında merkezi ortak sınavlara girecek 8'inci sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını Bakanlığın "eba" portalından hizmete sundu. Farklı içeriklerle hazırlanan ders videolarına cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabilecek. Elektronik ders videoları için YEĞİTEK Genel Müdürlüğü'ndeki EBA stüdyolarında alanlarında uzman 12 öğretmen, 6 grafiker ve 10 teknik destek personeli görev aldı. Toplam 260 "e-ders" videosu hazırlandı.
Her dersten 20 soru
Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecekler.
TEOG’un yapılacağı gün tüm öğretmenler göreve çağrıldı
MEB, 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlarda görevli olmayan ancak okulda dersi olan öğretmenlerin de sınavların yapılacağı günlerde en geç saat 09.00'da okullarında hazır bulunmalarını istedi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılacak ortak sınavlarda görevli olmayan ancak okulda dersi olan öğretmenlerin de sınav günlerinde en geç 09.00'da okullarında hazır bulunmalarını istedi. Sınav başladıktan sonra görevine ihtiyaç duyulmayan öğretmenler okuldan ayrılacak.
TEOG kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar, birinci dönem 23-24 Kasım 2016'da, mazeret sınavı 17-18 Aralık 2016'da yapılacak. İkinci dönem ise merkezi ortak sınav 26-27 Nisan 2017'de, mazeret sınavı ise 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. Sınavda öğrencilere dört ayrı kitapçık verilecek.
Ortak sınavlar öncesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere genelge gönderildi.
Genelgeye göre, ortak sınavlarda görevlendirilecek öğretmenlerin kendi okulları ve branşları haricinde görevlendirilmelerine dikkat edilecek.
TEOG'un yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okulda ders yapılmayacak
Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okulda ders yapılmayacak.
Ortak sınavlarda görevli olmayan ancak o gün dersi olan okulun öğretmenleri de sınavların yapıldığı gün en geç 09.00’da kendi okullarında hazır bulunacak. Sınav başladıktan sonra görevine ihtiyaç duyulmayan öğretmenler okuldan ayrılacak.
Özel durumları nedeniyle (bina değişikliği gibi) kendi okullarında sınava giremeyen ve sınava girebilmeleri için bütün öğrencileri bir başka okula yerleştirilen okul idarecilerinden en az birinin bu sınavın gerçekleştirileceği okulda, bina sınav komisyonunda görevlendirilmesine dikkat edilecek. Bu öğrenciler için önceden basılmış sınav evrakı geçerli olacak.
Özel okullarda yapılacak sınavlar için MEB'in kadrolu öğretmenlerinin bina sınav komisyonu, salon başkanı, gözetmen olarak görevlendirilmeleri ve sınav yapılan özel okulun yöneticilerinden olmak üzere en az iki idarecinin de bina sınav komisyonuna yardımcı olacak şekilde binada bulunması sağlanacak.
Tutuklu veya hükümlü öğrencilerin durumlarına milli eğitim müdürlükleri karar verecek
Naklen yer değişikliği ve benzeri hallere bağlı zorunlu ikamet değiştiren, başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan veya ailesi tarım işçisi olarak çalışan öğrencilerin durumları, Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından sisteme işlenemeyen, sınavda özel hizmet alması gereken öğrencilerin durumları, cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü bulunan 8. sınıf öğrencilerinin durumları, yurt dışında MEB'e bağlı olmayan okullarda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerinden sınava girme talebinde bulunanların durumları ve açık öğretim ortaokulu öğrencilerinden sınava girme talebinde bulunanların durumları da milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.
Bu durumdaki öğrencilerin, bulundukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında, evde, hastanede veya cezaevinde gerekli tedbirler alınarak sınava alınmaları sağlanacak.
E Okul TEOG MEB
- 102 öğretmen TEOG Sınavı Kopya Cezası Aldı
- 15 tatil uzayacak mı?
- 2016-2017 MEB TEOG Sınav Genelgesi Yayımlandı mı?
- 2016-2017 TEOG Ortak Sınav Giriş Yerleri Belgesi Tıkla-İndir!
- 2016-2017 TEOG Sınavı Hakkında Bilgiler
- 2016-2017 TEOG Sınavları Saat Kaçta Başlayacak? Kaç Soru Sorulacak ve Süre Ne Kadar Olacak?
- 2017 Resmi Tatil Günleri Kaç Gün Olacak?
- 2017 yarı yıl tatili ne zaman başlıyor? 15 tatil ne zaman
- 2017 yılbaşı tatili kaç gün?
- 8. Sınıfların Liselerden Beklentileri Neler Olmalı?
- Bakan Avcı: TEOG'da İptal Söz Konusu Değil!
- Bakan Avcı'dan TEOG Öncesi Öneriler
- Diyabetli öğrencilerin TEOG sınavı nasıl olacak?
- E Okul TEOG Öğrenci Anketi Giriş
- E-Okul Teog (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Sistemi Nedir?
- E-Okul Teog Sınav Bilgileri 2016-2017
- E-OKUL TEOG Sınav Sistemi Hakkında Bilgiler
- E-OKUL TEOG Sınav Yerleri Sorgulamak için Tıkla!
- E-Okul Teog Sınavı Kaç Oturumdan Oluşuyor?
- E-Okul Teog Sınavına Girme Şartları Nelerdir?
- E-Okul Teog Sınavları Nasıl Uygulanıyor?
- E-Okul Teog Veli Bilgilendirme Sistemi ile Neler Öğrenebilirim?
- E-OKUL TEOG Yönetim Bilgi Sistemi Giriş
- E-OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi
- E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir?
- E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Nedir?
- Eğitimde ülkemizin uluslararası karnesi nasıl?
- Elektronik Sınav Sonuç Açıklama Ekranı Giriş
- Lise Diploma Notu Sorgulama MEB
- MEB E-OKUL VBS iOS Telefondaki APP Store Üzerinden Nasıl İndirilir?