logo logo

Online rehber ve haber sitesi!

Mernis.Net

Online Rehberlik

Sistemimize üye olarak sitemizi daha aktif olarak kullanabilirsiniz.

Üyelik için tıkla

Mernis.Net

Online Rehber ve Haberler

23-24 Kasım 2016 TEOG Merkezi Ortak Sınavda Hangi Konular Çıkacak?



MEB, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavının tarihlerini açıkladı. TEOG sınavları ile ilgili ayrıntılar eokulteog.com'da...

TEOG 2016-2017 MERKEZİ ORTAK SINAV KONULARI ÇİZELGESİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Açıklanan TEOG sınav tarihleri takvimine göre ilk TEOG sınavı Kasımın son haftası yapılacak. İki gün sürecek olan ilk merkezi ortak sınavların ardından ikinci dönem yapılacak TEOG sınavları için ise Nisan'ın son haftası yapılacak.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG sınavları ilk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları olarak yapılacak. Kasım yani TEOG sınavlarının ikinci günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapılacak.

2016-2017 8. SINIF TEOG SINAV TARİHLERİ

Ortak Sınavlar Uygulama Takvimi

Sınıf -- Dönem -- Sınav Tarihleri -- Mazeret Sınavı Tarihleri -- Sınav Sonuçlarının İlanı

8.Sınıf I.Dönem 23-24 Kasım 2016 17-18 Aralık 2016 Ocak 2017

8.Sınıf II.Dönem 26-27 Nisan 2017 20-21 Mayıs 2017 Haziran 2017

Ortak Sınavlar 1.Gün Oturumları

Ders Adı -- Başlama Saati -- Soru Sayısı -- Süresi

TÜRKÇE 09:00 20 40 Dakika

MATEMATİK 10:10 20 40 Dakika

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 11:20 20 40 Dakika

Ortak Sınavlar 2.Gün Oturumları

Ders Adı -- Başlama Saati -- Soru Sayısı -- Süresi

FEN ve TEKNOLOJİ 09:00 20 40 Dakika

T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10:10 20 40 Dakika

YABANCI DİL 11:20

2017 TEOG sınav tarihleri belli oldu

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında yapılacak olan merkezi ortak sınavların tarihleri belli oldu. TEOG sınavlarının tarihleri belli olunca öğrenciler ve veliler de 8. sınıf ortak sınav tarihlerini öğrenmiş oldu. Merkezi ortak sınav tarihleri ve TEOG ortak sınav tarihleri hem ilk dönem için hem de ikinci dönem için açıklandı. Duyuruda ayrıca 2017 TEOG sınav tarihleri de belirtildi.

İşte TEOG sınav tarihleri

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar, birinci dönem Kasım, ikinci dönem ise Nisan sonlarında yapılacak.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek sınavlara ilişkin uygulama takvimini illere ve ilgili kurumlara gönderdi.

TEOG Nedir ?

Bildiğiniz gibi artık SBS sınavı yapılmayacak. Bunun yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ismi verilen kısa adıyla TEOG, SBS'nin yerini aldı.

Bu yeni sistemin asıl amacı, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. SBS'ye göre en temel farklılık bu yönde olmuştur. Buna göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) şu şekilde belirlenecek, Merkezi Yazılı Sınavlar (tabii ki kısaltması, MYS) ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile birlikte öğrencinin yerleştirme puanıyla ortaya çıkacak.

OKULLARDA ÜCRETSİZ KURSLAR BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kurt: "Ortaokul ve lise öğrencileri ile mezunlar için ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarında elektronik kurs (e-kurs) dönemini başlatıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, ortaokul, lise öğrencileri ile mezunlar için ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarında elektronik kurs (e-kurs) dönemini başlattıklarını duyurdu.

Kurt, öğrencilerin, istedikleri ortamdan, evlerinden ya da sınıflarından sisteme girerek, kurslara başvuru yapabileceğini, kazanım ve tarama testlerini çözebileceğini, bu testlerin değerlendirmesini de yine sistem üzerinden görebileceklerini bildirdi.

Müsteşar Yardımcısı Kurt, yaptığı açıklamada, öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarıyla (DYK) ilgili e-kılavuzun dün itibarıyla bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını hatırlattı.

Kursların bütün örgün eğitim kurumlarında ve halk eğitim merkezlerinin belirlediği yerlerde açılacağını anımsatan Kurt, kurslara başvuruların Eylül'de başlayacağını ve Ekim'de sona ereceğini aktardı.

Okulların da Eylül'de açılacağını anımsatan Kurt, "Okullar açılmadan kurslara başvuru olabileceği gibi okulların açıldığı ilk hafta içinde de başvurular yapılabilecek. 2 Ekim'e kadar kurs başvurularının tamamlanması gerekir. Çünkü kurslar, 3 Ekim Cumartesi itibarıyla tüm ülke genelinde başlamış olacak" uyarısında bulundu.

Kurt, kurslara örgün eğitimde okuyan ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere açık öğretim okullarında okuyan ortaokul, lise öğrencileri, hatta özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin de başvuru yapabileceğini ifade ederek, bir örgün eğitim kurumundan mezun olan ve üniversiteye hazırlanmak isteyen mezunların da başvurularının alınacağını söyledi.

Destekleme ve yetiştirme kursları için bütün öğrencilere kapıları açtıklarını belirten Kurt, "Öğrencilerimiz, müfredat ve sınıf seviyelerine göre istedikleri dersten kurs alabilecekler. Hangi dersten kurs almak istiyorlarsa, hangi dersten kendilerini geliştirmek istiyorlarsa, matematik, fizik, kimya gibi akademik dersler olabileceği gibi kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki yeteneklerini geliştirileceği müzik, görsel sanatlar, beden eğitimi gibi derslerimizden de öğrencilerimiz talep etmeleri halinde kurs alabilecekler" dedi.

- Kurslarla ilgili tüm bilgiler elektronik ortama taşındı

Kurt, bu yıl ilk kez ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları için öğretmen ve öğrencilerin elektronik ortamda başvuru yapmalarını sağlayan e-kurs modülünü hayata geçirdiklerini bildirdi.

Elektronik kurs modülüyle Türkiye'de destekleme ve yetiştirme kurslarının senkronize şekilde devam etmesini istediklerini dile getiren Kurt, tüm kursları, kurslara devam eden öğretmen ve öğrencileri bu şekilde sistem üzerinden izleyebileceklerini söyledi.

- MEB tarihinde ilk kez okullarda e-sınav başlatılıyor

Muhterem Kurt, e-kurs modülü sayesinde öğrencilerin kazanım testlerine ulaşabileceklerini bildirerek, şöyle konuştu:

"Elektronik kurs modülüyle öğrencilerimize ilk kez elektronik ortamda kazanım değerlendirme sınavları (e-sınav) yaparak, kendilerini değerlendirme imkanı vereceğiz. Değerlendirme sınavları için bir süre belirleyerek, bu süre içerisinde öğrencilerimizin, istediği yerde yani evinde ya da sınıfında, e-kurs sistemine girerek elektronik ortamda sorularını çözecekler. Öğrenciler, bu testlerdeki sonuçlarının değerlendirmesini yine aynı sistem üzerinden öğrenebilecekler. Öğrencilerimiz, tüm sınıflar bazında kazanım testlerini ve kazanım değerlendirme sınavlarının takvimini Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr web sayfasından öğrenebilecekler. Yani öğrenciler, sınav tarihlerini merkezi olarak önceden bilecek.

Örgün eğitimdeki öğrencilerin, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanıcı şifreleriyle, açık öğretim okullarındaki öğrenciler ve mezun kursiyerlerin de kurs merkezlerinden edindikleri e-kurs şifreleriyle modül üzerinden tüm çalışmalarını yapabilecekler."

- Şifre alan yararlanacak

Muhterem Kurt, öğrencilerin e-kurs'tan EBA şifreleriyle üye olan öğrencilerin yararlanabileceğini dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Kurslara katılmayan diğer öğrencilerimizin kazanım testleri ile değerlendirme testlerinden yaralanabilmeleri için Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasını takip etmeleri gerekmektedir. Böylece öğrencilerimiz, bu siteden de bu testlere ulaşabilecekler, ancak bu şekilde değerlendirmeye giremeyecekler. Çünkü e-kurs modülü ile yapılan değerlendirmelerde öğrencilerimize geri dönüş sağlayacağız."

Kurt, EBA şifresi olmayan öğrencilerin de direkt kurs merkezlerine ya da bir örgün kurumuna başvurarak bu şifreleri alabileceklerini, şifresi olmayan öğrencilerin de kurs merkezlerine dilekçe vererek kurs başvurusu yapabileceklerini kaydetti.

- 40 bine yakın soru hazırlandı

Bu yıl kurslara devam eden öğrenciler için kazanım testlerine ilişkin yenilikleri aktaran Kurt, sadece 8. sınıflar için değil, 5. sınıftan 12. sınıfa, hatta mezun öğrencilere dönük testler yayımlayacaklarını bildirdi.

Kurt, bu sene 226 öğretmen ve 37 akademisyenle 2 bin 500 dolayında test ve 40 bine yakın soru oluşturduklarını bildirerek, öğrencilere bir haftada her dersten 4 test, ayda bir defa tarama testleri olmak üzere tüm sınıf düzeylerinde kazanım testlerini yayımlayacaklarını duyurdu.

12. sınıf ve mezunlar için de bir haftada her dersten 8 test yayımlanacağına işaret eden Kurt, "Kazanım testleriyle öğrencilerimiz ve velilerimizin kaynak ihtiyacını da gidermiş olacağız. Öğrencilerimizin artık ekstra bir kaynağa ihtiyaç duymayacaklarını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- Dershane öğretmenlerinden de yararlanılacak

Kurslarda görev alacak kadrolu öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabileceklerini ifade eden Kurt, kurs merkezlerinin de öğrencilerin talepleri doğrultusunda öğretmenleri kurslarda görevlendireceklerini kaydetti. Kurt, şöyle konuştu:

"Geçen sene itibarıyla kanunla dershanelerde çalışan öğretmenleri MEB'in kadrosuna almak için girişimde bulunmuştuk. Anayasa Mahkemesinin iptal kararıyla bunu gerçekleştiremedik. Kadrolu öğretmenlerimizden yeterli başvuru olmazsa, bu öğretmenlerimizi de bu kurslarda görevlendirmek istiyoruz. Önceki yıllarda dershanelerde çalışmış öğretmenlerimiz de ücretli öğretmen olarak bu kurslarda görev alabilecekler. Bu öğretmenlerden kurslarda görev almak isteyenler, il ve ilçe komisyonlarına başvurabilecekler."

- Anlık değerlendirme ikinci dönemde

Muhterem Kurt, bu yıl EBA'da yaklaşık 350 binin üstünde ders içeriğinin bulunduğuna dikkati çekti. Öğrencilerin, dersle ilgili videoyu izleyeceğini, videonun altına kazanım testlerinin iliştirileceğini kaydeden Kurt, böylece videoyu izleyen öğrencinin aynı anda ilgili kazanım testini de çözebileceğini söyledi.

Kazanım testlerinin, EBA'da elektronik olarak çözülebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Kurt, "Bunu da ikinci döneme yetiştirebilirsek, öğrencilerimiz yayımladığımız her testi elektronik ortamda çözüp anlık olarak değerlendirmiş olacaklar" bilgisini paylaştı.

- On binlerce öğretmen görevlendirilecek

Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, öğrencilere ve velilere şöyle seslendi:

"Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde asla endişe etmesinler. Bu boşluğun nasıl doldurulacağıyla ilgili bir kaygı içine girmesinler. Dershaneler, 1 Eylül itibarıyla faaliyet yürütemeyecek hale gelmişlerdir. MEB, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını kendi okullarında gidermeye muktedirdir. Bu kurslar için on binlerce öğretmen görevlendireceğiz. Milyonlarca öğrencimiz bu kurslara gelecek ve ihtiyaç duydukları eksik konularda eğitimlerini vereceğiz. Üniversite sınavına hazırlanmak isteyen mezun öğrencilerimiz için de kurslarımız var. Bu konuda öğrenci ve velilerimiz hiç endişe duymasınlar. MEB, gereken tedbirleri almış durumda. Öğretmen ve akademisyenler tarafından hazırlanan testler çok önemli. Öğrencilerimizin bu testleri yakından takip etmesi gerektiğini özellikle vurguluyorum. Bu testler, bakanlık adına tescil edilmiştir. Telif hakkı çerçevesinde izinsiz kopyalanması, yayımlanması da yasaktır. Bazı web sitelerinde testlerimizin yayımlandığını maalesef görmekteyiz. Bunlarla ilgili de yasal zeminde mücadele edeceğiz."

Kurt, geçen yıl başlayan kurslara 2 milyonun üzerinde öğrencinin başvuru yaptığını anımsatarak, bu sene sayının 10 milyon dolayında olmasını beklediklerini de bildirdi.