2017 TEOG Yerleştirme Rehberi için Tıklayın!
TEOG sınav sonuçları sonrası yerleştirme ve nakil işlemleri nasıl yapılacak? İşte TEOG sonuçları ve yerleştirmelerle ilgili son bilgiler..
2016-2017 TEOG Yerleştirme Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız
TEOG 2017 YEP Puanları Açıklandı Tıkla Öğren
2017 TEOG Yüzdelik Dilim Puanları Yayımlandı Öğrenmek için Tıkla
TEOG 2017 Tercih İşlemlerine Başlamak için Tıklayınız
Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) Haziran´da ilan edilecek. TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise Haziran - Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da Temmuz´da yapılacak.
YERLEŞTİRME SONUÇLARI AĞUSTOS'TA
Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak.
Yerleştirme sonuçları, Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da Ağustos - Eylül´de yapılacak ve sonuçlar Eylül´de açıklanacak.
Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları Eylül´de alınacak ve sonuçları da Eylül´de ilan edilecek.
NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.
Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.
Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.
Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SERVİSİ
Takdir teşekkür hesaplamasında hata yapıp hayalinizin suya düşmemesini istiyorsanız haberimizi çok dikkatli okuyunuz. Takdir teşekkür hesaplamalarında en fazla yapılan hata e-okul ortalama hesaplaması hatası. 2016-2017 eğitim öğretim yılının bitmesine sayılı günler kaldı. Haziran günü öğrenciler paydos vererek uzun bir yaz tatilinin tadını çıkaracak. Peki, her ailenin merak ettiği karne notları nasıl gelecek? Taktir yada teşekkür alabilecek misiniz?
Ortaokul ve lise öğrencileri için yıl sonunun yaklaştığı bu günlerde takdir-teşekkür hesaplamaları başladı. Öğrenciler takdir-teşekkür hesaplama yoluyla karne döneminde belge alıp alamayacağını öğrenebiliyor. Ayrıca takdir-teşekkür hesaplama yoluyla belge almaya ne kadar yakın oldukları, kaç puana ihtiyaçlarının olduğu gibi bilgileri de elde edebiliyorlar.
Ortaokul ve lise yıllarında titizlikle not ortalaması hazırlanan ancak teşekkür veya takdir alacağını sanıp yanlış hesaplamadan dolayı 1-2 puan ile başarı belgesini kaçıranlar olmuştur. Biz de bu haberimizde not ortalaması hesaplamada mağdur olmamanız için çok güzel bir uygulamaya değiniyoruz.
E-Okul Ortalama Hesaplama
iOS ve Android platformunda bulunan E-Okul Ortalama Hesaplama uygulaması ile takdir veya teşekkür alıp almayacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Uygulamaya 2. Dönemde almış olduğunuz ders notlarını girerek hangi başarı belgesini alacağınızı görebilir, ailenizi şimdiden sevindirebilir ve karne hediyesi isteyebilirsiniz.
Modern dünyada eğitim hizmetlerinde son derece yoğun ve sık bir şekilde teknolojik yenilikler oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de gelişmiş ülkeler tarafından eğitim kurumlarınca teknolojik sistemler son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu teknolojik tabanlı eğitim hizmetleri ile elde edilen başarılı sonuçlar dünyanı geri kalanına önemli bir örnek teşkil ediyor. Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son derece yoğun şekilde teknoloji tabanlı bir eğitim sistemi yoğun olarak kullanılıyor. Teknolojiyi en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’ nın öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak geliştirmiş olduğu çok sayıda geniş kapsamlı projesi bulunuyor.
E-Okul yönetim Bilgi Sistemi Nasıl Kullanılır?
E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş işlemi için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada ilk olarak kutucuğu yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını kayda geçebilirsiniz
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni nesil teknoloji tabanlı projeler arasında öğrencilerin teknolojiyle tanışması ve teknolojiyi doğru yönde kullanabilmelerini sağlayabilme amacı taşıyan Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi pek çok teknoloji tabanlı projesinin yanı sıra E-Okul sistemi bulunuyor. 2007 Ocak ayında hizmete açtığı E-Okul sisteminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki farklı bölüm oluşturuluyor. E-Okul sistemi, E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci ve velilere, E-Okul YÖNETİM bilgi sistemi ile de öğretmen ve idarecilere hizmet veriyor.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş işlemleri!
E-Okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanmak için size lazım olan iki şey vardır. Bunlar öğrencinin TC kimlik numarası ile yine öğrencinin okul numarasıdır. Eğer sizde bu bilgilere sahipseniz velisi olduğunuz öğrenci hakkında sınav sonuçları ve devamsızlık gibi bilgiler dahil birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunun yanında geçmiş yıllara ait not bilgisine de ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken aşağıda vermiş olduğumuz adrese tıklayarak önünüze gelen sayfadan öğrencinin T.C kimlik ve okul numarasıyla giriş yapmak olacaktır.
E Okul TEOG Yerleştirme
- 2016-2017 TEOG Lise Yerleştirme Sisteminde Neler Değişecek?
- 2017 MEB E Okul OGES Yerleştirme Sonuçları TIKLA-ÖĞREN!
- 2017 TEOG Ek Yerleştirme Taban Puanları Açıklandı mı?
- 2017 TEOG Lise Kontenjanları Açıklandı Tıkla Öğren!
- 2017 TEOG Lise Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu
- 2017 TEOG Sınavı Yerleştirme Tercihleri Açıklandı mı?
- 2017 TEOG Yerleştirme Rehberi için Tıklayın!
- 2017 TEOG Yerleştirmelerinde En Çok Merak Edilenler
- E Okul MEB TEOG Lise Yerleştirme İşlemleri Tıklayın!
- E Okul MEB TEOG Lise Yerleştirme Sonuçları Tıklayın!
- E OKUL TEOG Yerleştirme Sonuçları 2017 TIKLA-ÖĞREN!
- E-Okul TEOG Puan Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?
- Lise (TEOG) Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Başlıyor
- MEB TEOG Okul Kontenjan Durumları 2017
- MEB TEOG Yerleştirme Puanları Hesaplama 2017 MEB
- MEB TEOG Yerleştirme Sonuçları Sorgula 2017
- MEB TEOG Yerleştirmelerini Rahatlatan Çözüm
- MEB, TEOG Yerleştirmelerine Yeni Fomül Getiriyor
- MEB'den TEOG Yerleştirme Puanı Açıklaması
- TEOG Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- TEOG Lİse Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı Tıkla Öğren
- TEOG Yerleştirme Sistemi Değişiyor mu?
- TEOG Yerleştirme Sonuçları Sayısal Verileri Açıklandı mı?
- TEOG Yerleştirme Takvimi 2017
- TEOG Yerleştirme Tercih Sonuçları Değerlendirmeleri
- TEOG Yerleştirmeleri Nasıl Olacak 2017?
- TEOG Yerleştirmelerinde Öğrencilere Ek Puan Geliyor
- Yeni liseye giriş sisteminde özel okullar nasıl kayıt alacak?